Народні депутати, спортсмени та спортивні функціонери з інших регіонів мали можливість ознайомитись із спортивною інфраструктурою обласного центру та проектами, що були реалізовані за останні чотири роки. Їх на виїзному засіданні підкомітету Верховної Ради з питань спорту та фізичної культури представив хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

За останні чотири роки у спортивній інфраструктурі міста з’явилось чимало нових об’єктів. До того ж акцент було зроблено на розвиток масового спорту. В місті споруджено майже три десятки спортивних майданчиків для різних видів спорту, реконструйовано стадіони «Поділля» та «Локомотив», комунальний басейн «Амадока», легкоатлетичний манеж. А ще відремонтовано чимало вуличних спортивних комплексів, тренажерів тощо.

У найближчих планах — спорудження Палацу спорту. На цей об’єкт міський бюджет уже виділив понад 18 мільйонів гривень. Однак зведення такої масштабної споруди неможливе без підтримки держави, тож міська влада сподівається на сприяння народних депутатів та урядовців.

Міський голова представив гостям і ті проекти, під які вже відведено земельні ділянки, виготовлено проектно-кошторисну документацію, пройдено державну експертизу і проведено тендери. Серед них спеціалізований спорткомп-лекс боксу, спорткомплекс із двома футбольними полями, Льодовий палац, а ще — понад два десятки спортивних майданчиків для різних видів спорту.

Хмельницька область.

Фото Хмельницької міськради.