Він буде дворівневим, і ним зможуть користуватися маломобільні люди і діти.

Загалом планується встановити п’ять фонтанів у центральній частині міста. Зокрема, на площі Митній; поруч із пам’ятником Тарасу Шевченку; біля Порохової вежі та неподалік Оперного театру. Чотири з них — дворівневі та один трирівневий із чашею для собак чи котів.

Вартість об’єктів становить 587 тис. грн. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Наші працівники саме зараз встановлюють конструкцію на пл. Ринок та прокладають водовідведення для неї. Дизайн «джерел» погодило міське управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради. Готовий фонтанчик на пл. Ринок передадуть на баланс Галицької районної адміністрації для подальшого обслуговування. Після завершення монтажних робіт його тестуватимуть, а воду додатково перевірять у лабораторії «Львівводоканалу». Вона потраплятиме переважно із підземних джерел наших свердловин поблизу міста Стрий. Тому львів’яни та гості міста матимуть змогу напитися чистої артезіанської води. Роботи на площі плануємо завершити орієнтовно до 4 серпня», — розповіли у ЛМКП «Львівводоканал».

Конструкції виготовлені з нержавіючої сталі і є стійкими до вандалізму, а потік води дасть змогу напитися без контакту із краном, що є важливим в умовах карантину.

Фото надане  прес-службою Львівської міської ради.