Мета заходу — активізувати лідерів у громадах, мотивувати їх розвиватися самим і розвивати власні громади.

Єлизавета Ясько, народна депутатка України від партії «Слуга народу», голова української делегації в ПАРЄ, розповіла учасникам форуму про лідерство в часи кризи. «Усе залежить від нас, а не від держави, яка має нам щось дати. Ми повинні бути собою, і нам не має бути все одно на наше оточення. Тому лідерство під час кризи — це про наші сили, про наше щастя. Там, де не може справлятися держава, повинні виходити ми та справлятися самостійно», — зазначила парламентарій.

З бізнесу в політику добре переносити системність дій, поділилася досвідом народна депутатка від фракції «Голос» Кіра Рудик. «Важливим є вміння домовлятися та фіксувати такі домовленості, що є притаманним для бізнесового підходу в політиці. Необхідно дослухатися до міжнародного досвіду, у світі вже давно все придумано», — наголосила вона.

За словами Дмитра Підручного, першого в історії України чемпіона світу з біатлону серед чоловіків, у багатьох країнах спорт фінансується частково державою, спонсорами та учасниками спортивних клубів, які роблять спеціальні кампанії.
А телеведучий, волонтер Сергій Притула, як повідомляє «Громадський простір», поділився своїм досвідом та думками щодо розвитку волонтерства в Україні. «Військове волонтерство шість років тому було масовим, спонтанним та всеохоплюючим. Нині вже викристалізувалися потужні волонтерські осередки. Поява цього руху привела до створення ще одного пласта активного громадянського суспільства. Ми бачили, як він зароджувався в 90-ті роки під час Помаранчевої революції. Усе це дало паростки та спричинило активізацію людей з різних галузей».

Захід проходив за підтримки Європейського фонду за демократію (EED) у рамках проєкту «Центр розвитку громадської активності».