Шановний Сергію Віталійовичу!

Від імені народних депутатів України — членів Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій і його секретаріату щиро вітаємо Вас з днем народження.

Ваше життя є прикладом беззавітного служіння справі освіти і науки, їх високим цінностям та ідеалам.

Освітянська і наукова громадськість України знає і вшановує Вас як доктора технічних наук, автора понад 60 наукових праць з економіки та технічних наук, проректора Університету новітніх технологій, очільника наукового центру НАН України, директора освітніх програм Українського інституту майбутнього, члена Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, голову Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.

Копітка праця над Законом України «Про повну загальну середню освіту», прийняття амбітного і новаторського за змістом Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти», підтримка молодих талановитих вчених, боротьба за уми і серця молоді, яка проживає на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Донецької та Луганської областей, впровадження нової моделі фінансування вищої освіти, запуск Всеукраїнської школи онлайн заслужили розуміння і високу оцінку в українському суспільстві.

Якби потрібно було охарактеризувати Вас декількома словами, то варто використати такий вислів: «енергія, професіоналізм, відповідальність».

Нині ключовими факторами модернізації та успіху Української держави є інноваційний розвиток та людський капітал. А саме таких лідерів — компетентних, критично мислячих, амбітних, патріотичних і відповідальних, здатних творити нову Україну ХХІ століття, — потребує наша держава. Гордимося з того, що Україна має таких синів і державних діячів, а ми — нагоду розвивати її поруч з Вами.

Переконані, що Ваші багатогранний досвід, високий професіоналізм, принциповість, відповідальність і непересічні особисті якості стануть надійним підґрунтям у реформаторських зрушеннях Української держави.

Зичимо Вам міцного здоров’я, творчої наснаги, високих звершень, родинного затишку, миру і злагоди.

Нехай ця урочиста подія стане сходинкою до нових здобутків, додасть Вам сил та енергії у всіх Ваших починаннях на благо українського народу.

Народні депутати України — члени Комітету з питань освіти, науки та інновацій.

Працівники секретаріату.