«РБ Лейпциг» (Німеччина) — «Атлетіко» (Іспанія, Мадрид). 2:1. Голи: Ольмо, 50, Фелікс, 71 (п), Адамс, 88.

«РБ Лейпциг»: Гулачі, Гальстенберг, Упамекано, Клостерманн, Ангеліньйо, Забітцер (Мукіеле, 90+2), Кампль, Лаймер (Адамс, 72), Нкунку (Айдара, 83), Поульсен, Ольмо (Шик, 83). Тренер — Юліан Нагельсман.

«Атлетіко»: Облак, Тріпп’єр, Савич, Гіменес, Лоді, Карраско, Сауль, Еррера (Фелікс, 58), Коке (Феліпе, 90+2), Коста (Мората, 72), Льоренте. Тренер — Дієго Сімеоне.

Рефері — Шимон Марчиняк (Польща).

Лісабон (Португалія). «Жозе Альваде». Без глядачів. 24 градуси.

Молодий клуб із Лейпцига (заснований 2009 року) подарував сенсацію. Він — уперше у півфіналі Ліги чемпіонів!

Це фантастичне досягнення і для його молодого, 33-річного, тренера Юліана Нагельсмана.

А героєм зустрічі несподівано став 21-річний американець Тайлер Адамс (на знімку в центрі), який вийшов на заміну, після чого зумів забити переможний гол у ворота «матрацників». Нехай там і допоміг рикошет, але суті справи це не змінює.

Відзначити потрібно також іспанця Ангеліньйо, австрійця Марселя Забітцера, автора першого забитого м’яча іспанця Дані Ольмо. Але саме представник США подарував клубу бажаний статус учасника баталій у квартеті найсильніших. Підопічні

Нагельсмана показали досвідченому аргентинському фахівцю Сімеоне, що його тактика не завжди працює. Німці рвали темп, не давали змоги мадридцям довго грати в пас. Небезпечних моментів команди створили мінімум, зате сутичок було — хоч відбавляй.

Здавалося, одинадцятиметровий удар, який заробив і реалізував Фелікс, стане ключовим епізодом зустрічі. Але на ділі все виявилося інакше. «Лейпциг» як команда, котра прогресує, знайшов аргументи і здобув цю знакову в своїй біографії перемогу.

Його суперником у півфіналі стане французький ПСЖ, який вирвав перемогу в битві з італійською «Аталантою» (2:1).