«Гарантоване перше робоче місце, гранти на навчання, молодіжні кредити на житло, допомога при народженні дітей, участь у прийнятті місцевих та державних рішень, які стосуються молоді, молодіжні центри тощо. Усе це має європейська молодь, бо в Європі вже давно усвідомили, що молодь — це не завтра, а сьогодні, і що жодне рішення про молодь не варто приймати без молоді!» — зазначив він і додав: це не тому, що Європа вирішила зробити «теплу ванну» для молоді. А щоб спрямовувати енергію молоді у потрібному руслі, навчити її лідерства, фінансової грамотності, комунікації, вміння приймати відповідальні рішення, долучатись до розв’язання проблем місцевого та державного значення тощо.

В Україні молодіжна політика фінансується за залишковим принципом, а деякі політики згадують про неї тільки під вибори. Отже, вважає народний депутат, підходи, принципи і філософію такого підходу в Україні треба міняти!

Іван Крулько сподівається, що ситуація буде виправлена — і законопроект «Про основні засади молодіжної політики», співавтором якого він є, нарешті буде прийнятий у другому читанні в цілому. «І українська молодь отримає такі самі можливості, як і європейська», — впевнений він.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що прийняття документа «сприятиме використанню в Україні кращого досвіду країн Європейського Союзу в молодіжній сфері, розширенюю міжнародних молодіжних зв’язків, підвищенню рівня національної та міжнародної мобільності молоді, залученню молоді до процесу ухвалення рішень, позитивно вплине на соціалізацію та інтеграцію молоді у суспільні процеси, дозволить подолати найскладніші етапи життя молодої людини, забезпечити інституційну підтримку молодіжних та дитячих громадських об’єднань, інших суб’єктів молодіжної роботи.

Вл. інф.