У стартовій книгозбірні було виконано капітальний ремонт, зокрема, замінені усі мережі, закуплені нові меблі, реставровано фасад, який є історичною пам’яткою.

«Це ті кошти, про які ми ніколи не пошкодуємо, бо вони вкладаються в дітей і наше майбутнє. Тому політика міста чітка — всі бібліотеки мають ставати медіатеками такого формату», — сказав очільник міста Андрій Садовий.

Вартість ремонту медіатеки становила 6 млн 186 тис. грн, меблів — 360 тис. грн, технічного забезпечення — 250 тис. грн. Бібліотека налічує майже 4 тис. користувачів на рік, фонди становлять 29 300 книжок. Обслуговування відвідувачів ведеться в електронній системі.

Проект було створено архітекторами компанії «Рутенія» і над ним працювали майже 2 роки. Були враховані побажання бібліотекарів та відвідувачів, адже під час розроблення проектно-кошторисної документації відбувалися регулярні зустрічі з громадою, на основі яких у проект вносилися зміни. Тепер простір книгозбірні у 160 кв. м має функціональне зонування для роботи, читання, дозвілля та творчості.

«Ми отримали сучасний, модерний культурний простір, куди приходять для комунікації з художніми творами та однолітками. Тут є багато інтерактивних книжок, адже щороку на поповнення бібліотечних фондів ми виділяємо 1 млн грн з міського бюджету», — зазначила директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда.

Місто робить і ремонт усієї вулиці Богдана Хмельницького,  на якій розташовано бібліотеку, та облаштовує хідники, велодоріжки, стійки для велосипедів.

Фото надано автором.