Зараз у Софії наметові табори встановлено на трьох ключових перехрестях, що вже спричинило транспортний колапс, а також біля будівлі уряду. Але протестувальники готові встановлювати «персональні» блокади біля інших міністерств і на магістралях.

У понеділок вранці бунтарі перекрили всі підходи до будівлі міністерства правосуддя. Організатори блокади заявили, що це відповідь на повідомлення прем’єра про те, що експерти цього відомства вже закінчують роботу над поправками до Конституції, які мають дати старт перезавантаженню політичної системи. «Не сприймаємо того, щоб мафія писала нову конституцію. Єдине, чого очікуємо від них, — написання заяв про відставку», —кричали протестувальники.

У Софії дедалі більше поширюються чутки, що за протестами стоїть мільярдер-втікач Василь Божков, у якого болгарська влада відняла азартний бізнес. Нібито він платить по 200 левів усім протестувальникам за кожний день у наметових таборах. Але через те, що ніхто не веде табель перебування «на робочому місці», а в багатьох протестувальників є чимало покинутих особистих справ, вони періодично залишають намети. За їх охорону платять безхатькам і ромам, які потрапили у відеорепортажі телеканалів.

Це викликає наростаюче невдоволення жителів столиці, які вважають вимогу про відставку прем’єра, а, отже, і всього уряду, катастрофою в період пандемії. Вони вимагають  розібрати барикади на проїжджих частинах ключових перехресть, бо це порушує права всіх громадян на свободу пересування. Дедалі частіше на цих перехрестях виникають суперечки й навіть сутички між водіями автомобілів, перехожими, з одного боку, і протестувальниками, з другого. З початком вересня, коли відпускники повернуться на роботу, а діти — з 15 вересня — підуть до школи, трафік зросте в кілька разів. Ті, хто сидит у наметах, сподіваються, що  невдоволення жителів столиці змусить прем’єра виконати їхню вимогу.

У свою чергу міська влада очікує зворотного — городяни вимагатимуть прибрати всі намети із проїжджих частин і більше не допускати їх появи в центрі Софії.