Повідомляючи про це, керівник Інституту громадського здоров’я Бобан Мугоша наголосив: на цьому наполягали представники туристичної галузі, які зазнають збитків.

«За нашими спостереженнями, ситуація в Сербії, яка була загрозливою, поступово поліпшується. Це означає, що вирівнюється крива нових випадків зараження», — пояснив він. Але зазначив, що для в’їзду до країни відпочивальникам необхідно буде пред’явити на КПП ваучер на повністю оплачене проживання в готелях і медичну довідку про негативний тест на коронавірус. Тих, хто таку довідку «забуде» взяти, відправлять на обов’язковий 14-денний карантин, під час якого можна буде відвідувати лише продуктові магазини, але неодмінно в масках і за дотримання заходів соціальної дистанції.

Напевно, тому минулих вихідних особливого напливу бажаючих відпочити на морі два дні, як це було раніше, не спостерігалося. Різко скоротився й потік туристів з України та інших держав колишнього СРСР, які були основним джерелом доходів власників готелів у Будві, Тіваті та на інших морських курортах. Преса зазначає, що врятувати нинішній туристичний сезон, очевидно, вже не вдасться. Літо швидко закінчується, а вересень не обіцяє стійкого тепла.