Організаторами заходу стала молода полтавка Надія Миколаєнко та її друзі-ровесники й однодумці з місцевого Театру сучасного діалогу. Вони закликали земляків приходити в Корпусний сад без прапорів політичних партій. Тож на цьому зібранні небайдужих майорів лише державний прапор України та «світилося» зображення історичного національного біло-червоно-білого стяга Білорусі. Більш ніж промовистими були й головні гасла в руках учасників акції: «Живе Білорусь» та «Україна з вами».

Діяв принцип вільного мікрофона. Кожен охочий міг висловити свою думку з приводу останніх подій у сусідній країні. Першими промовцями стали ті, хто має в Білорусі родичів, друзів, знайомих, колишніх однокурсників. Останніми днями вони постійно спілкуються з ними по телефону й дізнаються про те, що там відбувається, з перших уст. На жаль, така інформація виявилася надто невтішною: масові арешти, побиття, застосування зброї, насильство стосовно мирних протестувальників, які вважають офіційні результати виборів президента Білорусі сфальсифікованими…

За таких обставин полтавці рішуче засуджували намагання сьогоднішньої білоруської влади приборкати масові протести за допомогою кийків, гумових куль, світлошумових гранат і водометів. Та висловлювали свою підтримку братньому народу. Зокрема й білоруською мовою. До присутніх звернулася знана білоруська поетеса й журналістка Інна Снарська, котра тривалий час живе і працює у Полтаві. Вона прочитала суголосні прагненню своїх співвітчизників до волі рядки власних віршів, написані рідною мовою. На її переконання, саме сьогодні «народжується білоруська нація». Білоруську народну пісню виконала полтавка Рената Щербань.

Акцію солідарності з народом Білорусі влаштували також у Кременчуці. Там вона відбувалася на площі Незалежності біля стели Героїв Майдану і борців за волю України.

Полтава.