У вівторок, 18 серпня, вони перекрили всі входи до приміщення Центральної виборчої комісії.

О 10-й годині її члени мали розглянути важливі питання з організації майбутніх виборів. А саме — чи слід голосування зробити обов’язковим для всіх громадян, як очистити виборчі списки від «мертвих душ», яке кількісне представництво громадянських спостерігачів за голосуванням повинне бути на виборчих дільницях? Протестувальники зажадали, щоб їхніх представників допустили на це засідання ЦВК, щоб ті висловили думку пересічних громадян, але дістали відмову. Після цього будівлю ЦВК було на певний час повністю заблоковано членами створеного спеціально для цієї мети громадянського руху «Боєць». Лідер руху Георгій Георгієв заявив, що його «бійці» продовжать «гнати канцелярських пацюків» всіма каналами. Тому вранці в наметовому містечку колегіально вирішуватимуть із протестувальниками, яке конкретне міністерство буде піддано раптовій облозі.

Нова тактика протестувальників занепокоїла прем’єр-міністра Бойко Борисова. «Припиніть заважати людям. Звільніть вулиці й перемістіться на тротуари. Дайте нам два тижні для передачі влади. Єдиний шлях зробити це — через прийняття нової конституції. Проект ми сьогодні внесемо до канцелярії парламенту, який розгляне його на початку вересня, а ми доведемо — це конституція не партії ГЄРБ. Розумію, що народ хоче справедливості, а ми хочемо добра для народу. Ми можемо уникнути катастрофи держави лише з обранням Великих Народних зборів (представницького органу влади Республіки Болгарії, який скликається для вирішення особливо важливих державних і суспільних справ. — Ред.)», — заявив він.

Але тут на політичну сцену знову вийшов президент Румен Радев. На антиурядовому мітингу у Варні він заявив: «Лікування цієї кризи суспільної довіри не Великі Народні збори, а відставка уряду — негайна й беззастережна». Президент додав, що пропозицію прем’єр-міністра взагалі не слід коментувати й давати йому можливість змінити порядок денний суспільства, яке вимагає його відставки. «Закликаю всіх, хто думає про майбутнє Болгарії, не потрапити в пастку Борисова. І не брати участі в обговоренні цієї недоношеної «пропозиції про нову конституцію»!» — сказав Румен Радев.

На думку багатьох громадян, це протистояння прем’єр-міністра і президента лише посилює напруження в країні.