Це пов’язано з тим, що більшість греків у другій половині серпня повертаються з відпусток на роботу й можуть «занести» вірус, підхоплений на курорті чи на поромі.

Як повідомила газета «Катімеріні», влада знову ввела обов’язкове носіння медичних масок для службовців державних установ (банків, поліції, пошти, пунктів оплати комунальних послуг) і їх клієнтів. Керівникам рекомендовано налагодити там, де це можливо, дистанційну роботу співробітників хоча б до 31 серпня. Епідеміологи рекомендують владі оголосити карантин для жителів Афін та Салонік і відновити отримання дозволів на вихід з дому до магазинів і лікарень через СМС. В уряді поки що вивчають ступінь необхідності запровадження такого заходу.

Хоча професор Маноліс Дермітзакіс висловив думку, що влада тільки гає час, і радить діяти рішучіше. Член комітету, що займається проблемами поширення COVID-19, Ніколаос Сіпсас заявив, що нова «загальна ізоляція стане катастрофою для країни». 

І додав: «Ми хочемо уникнути цього за всяку ціну. Ми вживемо всіх необхідних заходів перш, ніж запровадимо цей». Сіпсас не виключив, що владі все-таки доведеться піти на цей крок, бо COVID-19 швидко поширюється в закритих приміщеннях навіть за незначного скупчення людей.

Національна організація охорони здоров’я повідомила, що з початку серпня в країні вже зафіксовано 2488 випадків зараження, а до апаратів штучної вентиляції легень підключено 24 людини в критичному стані.