На знімку: заступниця міського голови Вінниці Галина Якубович (ліворуч) вітає прийомну матір пані Світлану.

Дівчатка були на вихованні у сиротинці. Віднині їхнє життя змінилося кардинально. Старшенька Настя вже усвідомила це і почала казати слово «мама». Можливо, навіть частіше, ніж це буває в інших діток. До цього дня їй не було до кого так звертатися...

Мамою для дівчаток стала 44-річна вчителька з Вінниці — пані Світлана. 31 липня Вінницька міськрада підписала з нею договір про те, що жінка на правах прийомної матері бере на виховання двох дівчаток-сестричок.

— Це приємна подія для нашого міста, — зазначила заступниця міського голови Галина Якубович. — Ще двоє діток влаштовано в сім’ю. Відтепер дівчатка виростатимуть поруч із мамою, яка подарує їм свою любов, опіку, увагу. Ми переконані, що ви виховаєте їх гарними людьми. Щодо нашої підтримки, то всі профільні департаменти завжди готові вам сприяти. Також буде виплачено державну допомогу, передбачену чинним законодавством для прийомних сімей.

— Коли я вперше їх побачила, то серцем відчула: вони — мої, — поділилася враженнями прийомна мама пані Світлана. — Я все життя працюю з дітьми, але доля так розпорядилася, що власних не маю. Довго роздумувала і зрозуміла, що і я, і ці дітки, яких беру на виховання, станемо набагато щасливішими разом.

Пані Світлана має вищу освіту, за фахом вчителька іноземної мови. Власної сім’ї немає. Точніше, досі не мала. А відтепер жінка трепетно входить у нелегку роль — матері двох дівчаток, одна з яких ще зовсім маленька, тому потребує особливої уваги. Старша сестричка Настуся з усіх сил береться допомагати новій матусі у вихованні Софійки. Так хочеться, щоб ці троє сердець зігрівали промінчики щастя!

Вінниця.

Довідково

У Вінниці створено 17 прийомних родин, у яких виховується 21 дитина. Функціонує будинок сімейного типу, в якому опікуються дев’ятьма дітьми.

Фото з сайту Вінницької міськради.