Сенат США завершив розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори 2016. Ці дві події збіглися в часі, хоча стосуються одразу двох президентських кампаній: нинішньої і попередньої.
Голосування делегатів з’їзду Демократичної партії, яке цього разу відбувалося онлайн, мало швидше формальний характер, оскільки Джо Байден ще до з’їзду став переможцем партійного праймеріз. У четвер, 20 серпня, Байден виголосить промову на з’їзді, під час якої ще раз окреслить свої цілі і завдання, з якими вступає у передвиборчі перегони.

Останні соціологічні опитування віддають значну перевагу Джо Байдену над Дональдом Трампом. Цікаво, що його підтримують і деякі республіканці, зокрема, колишній держсекретар Колін Пауелл і вдова Джона Маккейна Сінді Маккейн, інформує DW.

Тим часом Сенат США завершив розслідування стосовно втручання Росії у президентські вибори 2016. Звіт, що підсумовує почату ще в січні 2017 року роботу, свідчить: російський уряд провів масштабну кампанію з метою вплинути на президентські вибори в США 2016-го, щоб допомогти Дональду Трампу стати президентом. Відповідно до звіту, деякі особи із числа радників пана Трампа були готові допомогти уряду іншої країни, інформує «Голос Америки». Водночас Сенат не дійшов остаточного висновку, чи кампанія Трампа була причетна до скоординованої змови з російським урядом. Документ містить чимало доказів про контакти радників кампанії Трампа і людей, причетних до Кремля. Серед них — колишній керівник кампанії Трампа Пол Манафорт, а також Костянтин Килимник, якого у звіті названо «офіцером російської розвідки».

Сенатори від Демократичної партії прикріпили до звіту також свій додаток, де йдеться, що слідчі виявили інформацію про можливу причетність Килимника до основних російських операцій із втручання у вибори, які здійснювало Головне розвідувальне управління Росії, інформує «Голос Америки».