У середу, 19 серпня, парламентська фракція правлячої партії «Громадяни за європейський розвиток Болгарії» (ГЄРБ) офіційно внесла до парламенту пропозицію про розгляд проекту нового Основного Закону країни, запросила депутатів, які представляють інші політсили, громадськість до його обговорення задля досягнення «широкої згоди між народними обранцями» стосовно скликання Великих Народних зборів. Саме цей майбутній орган зможе внести й затвердити зміни до конституції. 

Прем'єр-міністр Бойко Борисов пообіцяв протестувальникам, що тільки-но депутати ухвалять рішення про проведення виборів до Великих Народних зборів, то він одразу того самого дня виконає їхню вимогу й піде зі своєї посади.

Проект партії ГЄРБ, внесений на розгляд депутатів, передбачає скорочення депутатських місць із 240 до 120, створення замість Вищої судової ради двох інших незалежних органів -- ради суддів і ради прокурорів. А також скорочення терміну дії повноважень головного прокурора із семи до п'яти років, запровадження регулярної звітності прокуратури перед парламентом. ГЄРБ погодився з однією з вимог протестувальників про проведення машинного голосування на всіх виборах і пропонує узаконити його. 

Останнє опитування громадської думки в Болгарії свідчить, що 58,9% опитаних підтримують вимогу про відставку уряду, а майже 50% згодні з проведенням дострокових парламентських виборів. Однак результати опитування свідчать, що після виборів політичний розклад у країні залишиться таким, як і був. Партія ГЄРБ і Болгарська соціалістична отримають менше голосів виборців, які готові проголосувати за нові коаліції і політичні об'єднання. Але мандат на формування уряду знову одержить лідер партії ГЄРБ.