Лікарі оцінюють його стан як стабільно тяжкий. Речниця Навального Кіра Ярмиш повідомила, що йому стало зле в літаку під час рейсу з Томська до Москви. За припущенням його оточення, а також за першим твердженням омських лікарів політика отруїли.

Кіра Ярмиш розповіла у Твіттері, що Навальному очевидно щось підмішали в чай, який той випив у аеропорту. За її словами, «це було єдине, що він пив зранку». «Лікарі кажуть, що токсин швидше всмоктався через гарячу рідину», — написала речниця у Твіттері. Після того, як політик знепритомнів, літак екстрено сів у Омську. Кіра Ярмиш також розповіла, що лікарня в Омську нині заповнена поліцейськими. Лікарі, які на початку добре йшли на контакт, пізніше почали уникати спілкування з оточенням Навального.

Ймовірне отруєння російського опозиціонера, який неодноразово потрапляв за ґрати, багато років зі своєю командою проводив розслідування стосовно діяльності та форм збагачення російських чиновників, а останнім часом активно займався проектом «Розумне голосування: обнули «Єдину Росію», викликало занепокоєння у Європі. Одразу кілька європейських країн закликали розслідувати причини стану Олексія Навального.

Водночас учора ТАСС повідомило, що правоохоронні органи не розглядають версію отруєння Навального.

Натомість у стані російської опозиції сумнівів, що Навального було саме отруєно, схоже, немає. Дискусії точаться тільки стосовно того, чому це сталося саме зараз. Найпоширеніша думка — владу підштовхнули до радикальніших дій протести у Білорусі, які Олексій Навальний ставив за приклад росіянам, мотивуючи їх на місцевих виборах «голосувати розумно». Розміщуючи на своїй сторінці відеоролики про події в Білорусі, Навальний коментував, що це — Росія в майбутньому.

Коли верстався номер, лікарі омської лікарні не озвучили офіційний діагноз.