В столиці й Сплітсько-Долматинському регіоні, де переважно розташовані морські курорти, зафіксовано найбільше захворілих, а також летальних випадків. Це стало причиною особливого занепокоєння уряду Словенії щодо здоров’я своїх громадян.

Його офіційний представник Єлко Качин у четвер звернувся до всіх словенців, котрі відпочивають зараз у Хорватії, пропонуючи перервати свої відпустки й повернутися до країни: «Ситуація там настільки погана, що в нас немає іншого вибору, крім як закликати громадян повернутися з небезпечної країни, й зробити це якнайшвидше».

Єлко Качин попередив, що, ті, хто повернеться додому після 21 серпня, змушені будуть перебувати на повному домашньому карантині, який триватиме два тижні. Це мінімальний термін для того, щоб з’ясувати — завезли відпочивальники з Хорватії небезпечний вірус чи їм пощастило.

Раніше таких заходів вжив і уряд Австрії, оголосивши, що всі, хто в’їжджає до країни з Хорватії, з 17 серпня зобов’язані надати прикордонникам негативний тест на COVID-19, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до перетинання кордону.

В Словенії з цим  вирішили спочатку не поспішати й не турбувати відпускників. Але коли зрозуміли, що в Хорватії ситуація погіршується з кожним днем, то закликали своїх туристів повернутися.