Зростав разом із нею. З самого народження Дмитро увібрав у себе дух того часу — невтримне бажання до самореалізації. Уміти досягати бажаного — це не лише талант, це — наполегливість, тяжка праця, які стають рушійною силою у досягненні поставленої мети.

Дмитру це вдалося. Сім років тому він закінчив Львівський державний університет безпеки життєдіяльності і був призначений начальником караулу ДПРЧ № 19 ДСНС України у Кіровоградській області. Нині він — начальник цієї частини ДСНС.

У підпорядкуванні — 55 осіб особового складу. 20 із них навесні цьогоріч боролися з лісовими пожежами у зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

А про рівень виконання важливої і потрібної людям роботи і керівником, і його підлеглими свідчить той факт, що портрет Дмитра Корінного занесено на Дошку пошани обласного управління ДСНС, штат якого налічує понад дві тисячі чоловік.

Мати високі показники в роботі в рятувально-пожежній справі Дмитру допомагає його постійне, з юних літ, заняття спортом. Футбол був і залишається сімейним захопленням Корінних. У нього добре грали і грають старші брати Дмитра Олександр і Олег, батько та дядько. Сам Дмитро — вихованець ДЮСШ з семи років.

Будучи членом збірної ФК «Новоукраїнка», який на аматорському рівні не раз ставав призером чемпіонатів області, Дмитро успішно виступає у командних змаганнях. А торік команда, в якій грає командир рятувальників, стала бронзовим призером чемпіонату України з футзалу.

Згодом до захоплення футболом додалися силові єдиноборства, які, як вважає Дмитро, є роботою над самим собою і необхідним в професійному становленні. Його персональними вагомими досягненнями і підтвердженням фізичної витривалості, так необхідної в роботі пожежного-рятувальника, є успішні результати в змаганнях з пожежно-прикладного спорту.

Мотивувати власним прикладом, боятись не труднощів, а того, що ти можеш підвести інших — такими принципами Дмитро керується не лише в роботі, а й у житті. «Спочатку я навчаюсь сам, потім треную своїх товаришів, — розповідає Дмитро, — і, як результат, саме наша Новоукраїнська СДПЧ-19 стала чемпіоном Кіровоградської області з цього виду спорту 2018 та 2019 років.

Колеги Дмитра Корінного цінують його за щирість, товариськість, наполегливість та справжні чоловічі якості характеру, які так доповнюють цілеспрямованість їхнього керівника.

А сам він щиро зазначає: «Я гордий за свою професію, пишаюсь своїм колективом і впевнений, що людина здатна реалізуватись, може досягти багато в своєму житті, якщо постійно докладатиме для цього чимало зусиль. Я не просто люблю свою роботу, я відчуваю від неї своєрідний професійний «кайф». А те, що я роблю це в своїй незалежній Україні, додає мені ще більшої мотивації у моїх справах. Адже наша Україна — найкраща, і люди у нас найкращі, і я вірю, що здобувши свого часу незалежність, ми, врешті-решт здобудемо і краще, заможне життя для кожного українця. І про наші успіхи говоритимуть на теренах всієї Європи».

Фото автора.