«Навальний у комі. Влада навмисно затягує встановлення діагнозу і відмовляє Олексію в транспортуванні в німецьку клініку. Типовий приклад ставлення Кремля до людського життя. Схоже на спробу приховати сліди», — так учора відреагував у Твіттері міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс на повідомлення, що омські лікарі не дозволили перевезти Олексія Навального до Німеччини попри те, що до Омська вже прилетів літак з ФРН.

Нагадаємо, що російському опозиціонеру Олексію Навальному стало зле в літаку під час рейсу з Тамбова до Москви. Після того як Навальний знепритомнів, літак приземлився в Омську. Першою версією, озвученою омськими лікарями, було отруєння невідомою речовиною, вірогідно підмішаною в чай. Однак пізніше лікарі відмовилися підтверджувати цю версію, заявивши, що «в результаті проведених аналізів слідів отрут в організмі Навального не виявлено», хоча раніше близьким Навального повідомили, що в опозиціонера нібито знайшли небезпечну отруту, яка також є небезпечною для оточуючих.

Більше ніж через добу головлікар лікарні, де лежить опозиціонер, Олександр Мураховський заявив, що основною причиною стану Навального є порушення обміну речовин і різке падіння цукру… Але, якщо справа лише в падінні рівня цукру, то чому Навального не дозволяють переправити до Німеччини? А коли верстався номер, такого дозволу не було.