На знімку: День Державного прапора у 2019 році на Михайлівській вулиці міста.

Напередодні святкових днів, у суботу, на території Міжнародного аеропорту «Житомир» імені С. П. Корольова відбудеться фестиваль «KOROLEV AVIA FEST». Тут на відвідувачів чекатиме виставка авіатехніки, захоплююче авіашоу та виступ зведеного військового оркестру Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова та 95-ї десантно-штурмової бригади.

23 серпня після традиційної урочистої церемонії підняття Державного прапора на головному флагштоку міста на майдані С. Корольова учасники заходу пройдуть ходою до Алеї Героїв. Тут, біля меморіальних стендів на честь житомирян, які віддали своє життя за незалежність і територіальну цілісність держави у ході російсько-української війни, пам’ять Героїв вшанують мітингом і покладанням квітів.

Наступного дня святкові заходи перенесуть до парку культури та відпочинку імені Ю. Гагаріна. Мешканцям та гостям міста запропонують рекреаційні локації, тематичні фотозони, майстер-класи від майстрів народної творчості, показові виступи з володіння різними видами зброї від гурту бойового козацького вишколу «Стрибожі правнуки» та розважальну програму для сімейного відпочинку «Україна. Народжені незалежними!»

Святкові заходи завершить вечір сучасної класичної музики від міських шкіл естетичного виховання та комунального закладу «Палац культури» Житомирської міської ради.

Велику святкову програму з нагоди 29-ї річниці Незалежності України підготували також у Новограді-Волинському. Окрім численних виставок, спортивних змагань та концертів, до головного державного свята у місті приурочать урочисте відкриття нового приміщення центральної дитячої бібліотеки імені Олени Пчілки та нової експозиції краєзнавчого музею. А День Державного прапора тут планують відзначити, зокрема, патріотичним заїздом на роликах з українськими знаменами.

Фото з сайту zhitomir.info