Окрім того, під час з’їзду республіканців, який розпочався у понеділок, кандидатом у віце-президенти названо нинішнього віце-президента Майка Пенса. «Ми маємо перемогти. Це найважливіші вибори в історії нашої країни. Наша країна може піти жахливим, жахливим шляхом або ще більш величним шляхом», — цитує Трампа агенція AP.

Так само, як і у демократів, інтриги, хто стане головним кандидатом республіканців, не було. Голосування мало формальний характер, оскільки Дональд Трамп переміг ще під час праймеріз. Однак на цьому паралелі між виборчими кампаніями двох партій закінчуються. На відміну від демократів, які провели свій з’їзд минулого тижня онлайн, республіканці вирішили зібратися у місті Шарлотт (штат Північна Кароліна). Учасники і гості з’їзду дотримуються соціальної дистанції і повинні носити маски. Крім того, учасникам роздали бейджі, за якими можна відстежувати пересування людей.

Заявлено, що Дональд Трамп виступатиме кожного дня з’їзду, який триватиме до 27 серпня. Однак саме в останній день він повинен офіційно оголосити, що погоджується балотуватися на наступний термін, і виголосити програмну промову.