На знімку: Під час покладання квітів до Стіни пам’яті біля Михайлівського Золотоверхого собору.

Це перший, починаючи з 1991 року, візит німецького високопосадовця в Україну саме в День її Незалежності, повідомила прес-служба МЗС України.

«Розглядаємо візит федерального міністра закордонних справ Німеччини Гайко Мааса в Україну саме в День Незалежності  як  вияв дружніх відносин, а також солідарності й твердої підтримки Німеччиною України у вирішенні актуальних викликів нашої держави, насамперед у контексті захисту суверенітету й територіальної цілісності», — заявив міністр Дмитро Кулеба під час переговорів з німецьким колегою.

Головну увагу сторони зосередили на врегулюванні військового конфлікту на Донбасі, спричиненого російською агресією. Також обговорювалася можливість проведення найближчим часом зустрічі міністрів закордонних справ Нормандського формату. Українська сторона звернула увагу на важливість збереження питання окупованого Криму на міжнародному порядку денному. Зокрема, Гайко Мааса ознайомили зі змістом та цілями Кримської платформи і запросили ФРН до активної співпраці в рамках цієї ініціативи, інформує прес-служба.

Фото з сайту МЗС України.