Зі станом готовності закладу до нового навчального року ознайомився голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов.

Новобудову, в якій розмістили школу-гімназію № 24, показувала її директорка Наталія Климчук. Умови, створені для навчання, виховання і відпочинку учнів, приємно вражають.

Приміщення дуже світле завдяки проектуванню і використанню сучасних матеріалів. У ньому є відокремлена зона зі своїм входом для учнів молодших класів. Тільки першачків набрали на навчання цілих дев’ять класів.

У школі є два спортивні зали, один гімнастичний із душовими кабінами і роздягальнями, велика актова зала на 356 місць, спортивний та ігровий майданчики на подвір’ї, харчоблок і їдальня, бібліотека, класні кімнати — все це укомплектовано сучасними меблями й необхідним обладнанням, інтерактивними дошками тощо. Будівля має всі види доступності для дітей з особливими потребами. Пандуси, ліфти, пристосовані вбиральні...

На спорудження гімназії витрачено понад 138,2 млн грн. Протягом трьох останніх років держава виділила 76,1 млн грн. За словами керівника області, найбільше коштів надійшло 2020-го після включення об’єкта у програму «Велике будівництво» — 44,6 млн грн.