«Уже зараз зрозуміло, що сезон очікується дуже специфічний, він відрізнятиметься від попереднього. Нам складно передбачити, що станеться навіть не за місяць, а за тиждень, як розвиватиметься ситуація. І тому складно робити якісь прогнози щодо зборів чи підготовки до них. Ми провели вже три етапи в Сянках на Львівщині і точно продовжимо тут готуватися у вересні.

Щодо жовтня поки що не знаю. Буду неймовірно щасливим, якщо зможемо виїхати на збір до Рамзау (Австрія). Адже треба на лижах покататися, відчути сніг. Якщо не дозволять виїхати, то і надалі імпровізуватимемо, готуватимемося в умовах, у яких дозволяє пандемія. Саме осіння підготовка дуже важлива, це та частина процесу, яка значно впливає на весь сезон.

Усі команди, які мають можливість, уже перебувають на зборах в Австрії чи інших місцях. Тому для нас украй важливо поїхати у жовтні за кордон на сніг. Але я впевнений, що наша команда буде як слід підготовлена до стартів на початку сезону.

Тепер питання нашого виїзду на закордонний збір вирішують і Федерація біатлону України, і Міністерство молоді та спорту.

Хоча точно знаю, що Дмитро Підручний поїде на шоу-перегони до Німеччини, які відбудуться 27 вересня у Вісбадені. Плануємо залишити його в межах Євросоюзу для подальшої підготовки. Щоб він міг тренуватися в Австрії. А от щодо інших спортсменів чекатимемо рішення», — розповів пан Санітра.

Фото biathlon.com.ua