Через незвичну для вересня спеку, що встановилася в Греції, у п'ятницю заступник міністра цивільного захисту і антикризового управління Нікос Хардаліас оголосив про найвищий, 4-й, рівень небезпеки через можливе виникнення пожеж у столичному регіоні Аттика й на декількох островах. Він закликав жителів цих регіонів бути особливо обережними при проведенні сільськогосподарських робіт, прогулянок у лісовій зоні, а також нагадав, що розведення багать у будь-якому місці категорично заборонено через сильний вітер. Чиновник нагадав, що на порушників очікує штраф у розмірі 1000 євро, навіть якщо не було серйозного загоряння.

Грецькі ЗМІ повідомляють, що в четвер понад сотня пожежників та їх добровільних помічників кілька годин намагалися локалізувати пожежу, що виникла в курортних зонах півострова Пелопоннес. Вогонь наступав на готелі та будинки фронтом у п'ять кілометрів. Через сильний вітер пожежні вертольоти не могли злетіти, тому боротися з вогнем доводилося за допомогою наземної техніки та іншими підручними засобами. Але в один момент стіна вогню так близько підступила до населених пунктів, що владі довелося евакуювати понад дві тисячі місцевих жителів і відпочивальників. У п'ятницю на Пелопоннес перекидається додаткова техніка та пожежні команди, яким перед цим удалося зупинити вогняну стихію, що наступала на важливий археологічний об'єкт епохи бронзової доби, на території якого розміщена гробниця Агамемнона, правитель стародавньої Мікени й полководця грецької армії під час Троянської війни. Вогню все-таки вдалося облизати своїм полум'ям руїни твердині, але далі він не зміг пробитися завдяки сміливим діям грецьких пожежників.

У декількох регіонах країни на початку вересня також виникали пожежі, але вогонь вдавалося швидко погасити. Заступник міністра цивільного захисту і антикризового управління повідомив, що весь державний механізм, включно з армією, приведено у стан готовності до негайного реагування на будь-яку небезпечну ситуацію. "Систематичне патрулювання наземними та повітряними засобами здійснюватиметься 24 години на добу в усіх районах підвищеного ризику", - попередив Нікос Хардаліас усіх, а особливо піроманів, через яких часто виникають пожежі.