Голи: Ярмоленко, 14, Сеферович, 41, Зінченко, 68.

Україна: Пятов, Тимчик, Кривцов, Матвієнко, Михайліченко, Степаненко, Малиновський, Зінченко, Ярмоленко, Коноплянка (Яремчук, 54), Мораес.

Тренер — Андрій Шевченко.

Швейцарія: Зоммер, Мбабу, Ельведі, Аканджі, Родрігес, Цубер (Штеффен, 46), Соу (Ебішер, 82), Джака, Емболо, Варгас (Айєті, 73), Сеферович.

Тренер — Владимир Петкович.

Рефері — Андреас Екберг (Швеція).

Львів. «Арена Львів». Без глядачів. 14 градусів.

В3. РФ — Сербія. 3:1. Туреччина — Угорщина. 0:1.

В4. Фінляндія — Вельс. 0:1. Болгарія — Ірландія. 1:1.

С3. Словенія — Греція. 0:0. Молдова — Косово. 1:1.

D1. Латвія — Андорра. 0:0. Фарерські острови — Мальта. 3:2.

***

Розмови про те, що збірна Швейцарії — сильна команда, підтвердилися. Перемога нашим далася у дуже важкій боротьбі. Треба було витримати пресинг добре вишколеного ансамблю.

Гості добре починали обидва тайми, але потім зупинялися і віддавали ініціативу нашим. Крім того, швейцарців підвела реалізація. Натомість наші футболісти якісно скористалися своїми можливостями. До речі, обидва м’ячі забивали представники англійської Прем’єр-ліги (АПЛ) — «Вест Гема» і «Манчестер Сіті».

Отже, Швейцарія активно почала зустріч. І протягом стартових 10 хвилин гості діяли привабливіше і гостріше. Але українці, у складі яких цього разу з’явилося кілька дебютантів, поступово впоралися зі стартовим хвилюванням. Малиновський своїм потужним ударом здалеку влучив у поперечину.

А невдовзі наші відкрили рахунок. Тимчик промчав правим флангом, увірвався в карний майданчик швейцарців і потужно пробив. Зоммер відбив м’яч перед собою, але справу довершив ефектним ударом п’ятою Ярмоленко (на знімку ліворуч).

Потім знову швейцарці загострили гру і часто турбували нашу оборону. Такий перебіг зустрічі приніс користь гостям. Наші провалилися в опорній зоні. А там активний Сеферович потужним ударом з-за меж карного майданчика влучив у правий нижній кут. Пятов, на жаль, не виручив.

Звичайно, дії нашої команди поки що далекі від ідеалу. Є об’єктивні причини. Зокрема, чи не найголовніша — український колектив не збирався разом протягом десяти місяців. Але треба працювати і поліпшувати рівень. Хоча в плані віддачі, бойовитості претензій до наших гравців — жодних.

На жаль, цього разу часто помилявся досвідчений Коноплянка. Либонь, через це його й замінив у другому таймі Яремчук. І то було правильне рішення Шевченка. Адже нашим вдалося вирівняти гру і вийти вперед. Ярмоленко зробив передачу на Михайличенка, той відкинув м’яч на Зінченка (на знімку в центрі), котрий з лівого кута карного майданчика шикарно пробив у дальню «дев’ятку». Цей гол виявився переможним.

Кінцівка матчу була надто нервовою. Українська команда всім складом відбивала атаки швейцарців. І вистояла, здобувши стартову перемогу в елітному дивізіоні.

Завтра збірна України в Мадриді на стадіоні «Альфредо Ді Стефано» (клубна арена «Реала») зіграє зі збірною Іспанії. Швейцарці приймають німців.

А поки що, після першого туру, українці — лідери в групі. У них — 3 очки, в Іспанії та Німеччини — по 1, Швейцарії — 0.

Фото УАФ.