«Розумію, що деякі компанії потребують підтримки, коли розглядають нові ринки. Можете покладатися на повну допомогу і сприяння з боку міністерства закордонних справ України», — запевнив міністр учасників форуму.

Серед перспективних напрямів співпраці міністр також згадав цифровізацію. Він відзначив зусилля Португалії у цій сфері та розповів про сучасний досвід України у розвитку цифрової держави. «Україна сьогодні — це тисячі досвідчених інженерів й ІТ-фахівців та якісні продукти, зокрема платформа «Дія». Вона може бути цікава Португалії, та й загалом можливості для цифрової співпраці величезні», — зазначив Б. Кулеба.

Третьою можливістю глава МЗС України назвав аерокосмічну галузь з огляду на зацікавленість в космосі, яка нині всюди зростає, зокрема у Португалії, та технології України.

Насамкінець глава МЗС висловив переконання, що Україна та Португалія мають великий потенціал не лише у двосторонній торгівлі, а й в успішному спільному виході на ринки третіх країн, передає прес-служба МЗС.

Фото: mfa.gov.уа