Ужгород — мультикультурне місто, представники різних національностей живуть тут у мирі та злагоді, відзначив Богдан Андріїв. Він згадав про вагомий внесок відомих словаків у розвиток духовної складової міста й області, зокрема і покійного владику Мілана Шашіка, який за національністю теж був словаком. Також голова нагадав, що кілька років тому в місті встановили монумент фундатору словацької державності, генералу, астроному та політику Мілану Растиславу Штефанику.

Ужгород має давні партнерські відносини зі словацькими містами-побратимами Кошиці та Михайловці, реалізовано багато спільних грантових проектів у галузі освіти, культури, спорту тощо. Торік почали реалізацію чергового спільного проекту — щодо підтримки людей з інвалідністю спільно з Кошицькою агенцією регіонального розвитку, зараз працюють над спільним тристороннім проектом між Норвегією, Словаччиною та Україною щодо підвищення кваліфікації держслужбовців органів місцевого самоврядування; крім того, діє спільний проект із містом-побратимом Михайловцями «Через мистецтво руйнуємо кордони» у рамках євросоюзівської програми «Угорщина — Словаччина — Румунія — Україна».

Йшлося під час зустрічі й про відновлення роботи аеропорту в Ужгороді та потрібний для його функціонування спільний зі словацькими партнерами повітряний простір.

Генконсул Павол Паніс запевнив у подальшому розвитку співпраці, поділився позитивним враженням від роботи ЦНАПу Ужгородської міськради, який оглянув перед зустріччю, подякував за допомогу спеціалізованій загальноосвітній школі I-III ст. №4 зі словацькою мовою навчання і за теплий прийом.

Фото надане Ужгородською міськрадою.