Як повідомила прес-група управління СБУ в Чернігівській області, оперативники встановили, що незаконну зброярню обладнав на території власного помешкання житель Ніжинського району. Чоловік, маючи спеціальні знання, займався ремонтом та переробкою на бойову незареєстрованої вогнепальної зброї, зокрема на замовлення представників кримінальних кіл. Клієнтів він підшукував через Інтернет та особисті зв’язки.

Удома у нього та в майстерні провели обшук, «улов» був немалим: автомат Калашникова, два пістолети ПМ та Марголіна, чотири незареєстровані нарізні карабіни, вісім одиниць гладкоствольної зброї різного калібру та майже два кілограми пороху.

Також виявлено глушники, тепловізорні та оптичні приціли, 46 магазинів до автоматів Калашникова і пістолетів, комплектуючі до засобів ураження, велику кількість запчастин до стрілецької зброї та спеціальне обладнання для виготовлення, переробки і ремонту вогнепальної зброї.

«Майстра» затримали, все спорядження передано на експертизу, кримінальне провадження почалося відповідно до статті ККУ про незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. СБУ досліджує походження зброї та зв’язки умільця.