Кібератаки вчиняють також з Китаю та Ірану, повідомляють «Дойче велле» та «Бі-Бі-сі».

Мета злочинців, за свідченням спеціалістів «Майкрософту», — отримати компромат на людей і структури, що близькі до обох кандидатів у президенти США. За словами віце-президента «Майкрософт» з безпеки користувачів Тома Берта, інтенсивність кібератак збільшується залежно від наближення дати президентських виборів — 3 листопада 2020 року.

Серед іншого, він виділив групу російських хакерів, що мають стосунок до військової розвідки, які вже намагалися вплинути на перебіг американських виборів в 2016 році. У 2019-му ця група намагалася отримати доступ до особистих даних політичних радників, що працюють і для Демократичної, і для Республіканської партій, а також представників експертного співтовариства — загалом атаки на собі відчули понад 200 організацій, сказав Берт, не згадавши жодних назв.

Він також зазначив, що китайські хакери безуспішно намагались скомпрометувати довірену персону Джо Байдена, а кібератака іранських хакерів також залишилася безуспішною. Про те, чи були успішні дії російських хакерів, Берт не уточнив.

Нагадаємо, у липні 2016 року перед президентськими виборами внаслідок кібератаки на сервери Національного комітету Демократичної партії США (DNC) майже 20 тисяч електронних листів, написаних або отриманих чиновниками комітету, були опубліковані порталом WikiLeaks.