Вона піде на фінансування ACT-Accelerator — програми глобального співробітництва з пошуку вакцини і методів лікування під керівництвом ВООЗ.

10 вересня, виступаючи на відкритті зустрічі Консультативної ради ACT-Accelerato щодо забезпечення доступу до вакцин, він заявив, що 15 мільярдів доларів з цієї суми слід виділити вже в найближчі три місяці, інформує AFP.

«Нам потрібен квантовий стрибок у фінансуванні, щоб збільшити шанси на винайдення рішення, щоб світ знову рухався, працював і процвітав», — сказав він. Гутерріш зауважив, що ті три мільярди доларів, які виділили раніше, були надзвичайно важливими, але для переходу від початкового етапу до операційної оперативної роботи необхідно значно більше.

«Ми повинні швидко розширити наші можливості з клінічних випробувань, виробництва, ліцензування та регулювання, щоб ці продукти могли потрапити до людей і почати рятувати життя», — пояснив глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус. «Повне фінансування ACT-Accelerator наблизить завершення пандемії і швидко окупить ці інвестиції в міру відновлення світової економіки», — цитує главу ВООЗ DW.

Раніше ВООЗ повідомила, що нині на людях тестують 35 потенційних вакцин проти коронавірусу, інформує DW. Ще 145 потенційних вакцин перебувають на ранніх стадіях тестування.