11 вересня. «Динамо» — «Десна». 0:0.

«Динамо»: Бущан, Тимчик (Забарний, 35), Кендзьора, Миколенко, Караваєв (Вербич, 64), Сидорчук, Буяльський, Шапаренко, Циганков (Родрігес, 64), де Пена, Супряга (Соль, 80). Тренер — Мірча Луческу.

«Десна»: Паст, Конопля, Тамм, Мостовий, Гітченко, Огиря, Домбровський, Картушов (Гуцуляк, 67), Калитвинцев, Філіппов (Єрмаков, 67), Будківський (Тотовицький, 75). Тренер — Олександр Рябоконь.

Рефері — Ігор Пасхал (Херсон).

Київ. НСК «Олімпійський». Без глядачів. 20 градусів.

12 вересня. «Дніпро-1» — «Олімпік». 1:3. Дніпро. «Дніпро-Арена». Без глядачів. Рефері — Євген Арановський (Київ). Голи: Хобленко, 50 — Шахаб, 44, Тейшейра, 47, Політило, 77 (п). Вилучено Когута («Дніпро-1», 45+1, пряма червона картка).

«Колос» — «Львів». 4:0. Ковалівка. «Колос». 1 261 глядач. Рефері — Ярослав Козик (Мукачево). Голи: Лисенко, 27, 46, Гавриш, 69, Ісаєнко, 90+4.

13 вересня. «Минай» — «Олександрія». 1:0. Ужгород. «Авангард». 2 106 глядачів. Рефері — Микола Балакін (Київська область). Гол: Шиндер, 34.

«Зоря» — «Маріуполь». 0:1. Запоріжжя. «Славутич-Арена». Без глядачів. Рефері — Сергій Бойко (Київська область). Гол: Топалов, 61. Вилучено Ігнатенка («Маріуполь», 86, друге попередження).

«Ворскла» — «Інгулець». 2:0. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. Без глядачів. Рефері — Юрій Можаровський (Львів). Голи: Степанюк, 36, Кане, 67. Вилучено Козака («Інгулець», 70, друге попередження).

Після двох турів «Ворскла» набрала більше очок і стала лідером. Щоправда, і «Шахтар» міг здобути другу перемогу. Але його зустріч з «Рухом» перенесли на 23 вересня.

***

Матч у столиці назвали центральним у турі. І недарма, адже «Десна» завжди особливо налаштовується на поєдинки з динамівцями. Так було і цього разу. Гості намагалися пресингувати, а за найменшої нагоди гостро контратакували.

Хоча поступово наступальні дії господарів ставали наполегливішими. Виникали гострі моменти біля воріт опонента. Але «Динамо» бракувало везіння. Протягом кількох хвилин наприкінці першого тайму кияни тричі влучали в стійку воріт.

У другому таймі «Десна» оборонялася великими силами. Динамівці створювали моменти. Але з великої хмари не впало жодної краплі.

***

«Нічия з київським «Динамо» на виїзді для нашого доволі скромного клубу — позитивний результат», — сказав на післяматчевій прес-конференції наставник «Десни» Олександр Рябоконь.

***

Коментар Мірчі Луческу:

«Складна гра проти дуже організованої команди, яка зробила все можливе, аби не програти. Ми домінували протягом матчу і створили чимало моментів для взяття воріт, але не вистачало свіжості при завершенні, свіжості в рішеннях і мисленні.

А ще ми не забили, бо забракло удачі. Моменти були, кілька стійок. Час тиснув на нас — ми ухвалювали неправильні рішення, помилялися. Однак команда зіграла дуже добре. Не вистачило тільки гола.

У нас тепер важкий період. Цього тижня ми втратили Попова і Бурду, сьогодні ще й Тимчика. Була проблема з Родрігесом, який лише напередодні повернувся зі збірної. Так само Кендзьора. Кадрові проблеми змусили зіграти в центрі оборони

Віталія Миколенка. Він упорався, але більше користі приніс би на фланзі. Він відзначається гольовими передачами.

Відзначу дебют 18-річного центрбека, клубного вихованця Іллю Забарного, який зіграв добре.

Була серйозна проблема — багато гравців були у збірних, там не грали, а тільки тренувалися. Причому дуже мало. Це було видно по ходу гри. Але я задоволений тим, як наші хлопці боролися за перемогу, як вони шукали її.

На нас чекає дуже складна зустріч у Лізі чемпіонів. Нідерландський клуб АЗ — дуже агресивна і бойова команда.

Мені не сподобалися паузи в грі. Таке відчуття, що я повернувся на сім років назад. Ці паузи зупиняли наш рух і сповільнювали темп. Проте «Десна» заслужила цей результат. А ми маємо робити висновки і не повторювати помилок».