Як повідомило агентство «Белта», під час розмови сам на сам Лукашенко та Путін запланували обговорити перспективи двосторонньої співпраці, тему союзних відносин, міжнародні питання, а також «питання спільного реагування на виклики, що виникають».

Головний опонент Лукашенка на виборах Світлана Тихановська відреагувала на зустріч у Сочі зверненням до Путіна. «Мені дуже шкода, що ви вирішили вести діалог з узурпатором, а не з білоруським народом», — заявила вона і попередила: «Хоч би що ви вирішите і хоч би про що ви домовитесь під час зустрічі в Сочі — це не матиме законної сили. Всі договори, підписані з нелегітимним Лукашенком, буде переглянуто новою владою. Тому що білоруський народ відмовив Лукашенку в довірі і підтримці на виборах», — йдеться у заяві, оприлюдненій в Телеграм-каналі її прес-служби «Пул першої».

Тим часом прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що жодних документів Лукашенко та Путін підписувати не планують, а про підсумки переговорів журналістів поінформують прес-служби. Коли верстався номер, чим завершилися перемовини в Сочі відомо не було.

Нагадаємо, що в Білорусі тривають протести, які почалися після президентських виборів у країні. 13 вересня Марш героїв у Мінську знову зібрав приблизно 100 тисяч учасників. Масштабні марші відбулися в інших містах країни. Не відступає в протистоянні з протестувальниками і влада. Учора МВС країни повідомило, що в неділю було затримано майже 400 учасників протестів. Голова Мінського центру ізоляції правопорушників на Окрестіна Євген Шапетько розповів журналістам, що центр заповнено затриманими майже на 100 відсотків, інформує «БелаПАН».