До такого оригінального способу виборів вдалася Болгарська соціалістична партія (БСП), у керівництві якої перед цим виникло кілька течій, що підтримують не тільки голову, а й інших неформальних лідерів. Свої кандидатури на посаду голови БСП висунули п'ять її активістів. Але за два дні до голосування, коли вже були надруковані всі виборчі бюлетені для голосування, троє зняли свої кандидатури. Так, у перегонах на посаду голови залишилося двоє - голова БСП Корнелія Нінова і її заступник Кирил Добрєв. У БСП оголосили, що вибори буде визнано такими, що відбулися, якщо на них проголосує більш як половина її членів, а переможцем оголосять того, хто набере найбільше їхніх голосів.

Журналістів найбільше цікавило, скільки ж людей отримало право на прямий вибір. Із центральної комісії із проведення виборів у БСП повідомили, що до голосування в різних містах і селах, де було створено 1 140 виборчих дільниць - стаціонарних і мобільних, які повинні були об'їжджати малолюдні села, - допущено 80 236 членів партії. Вони могли проголосувати в суботу з 7-ї ранку до 7-ї вечора.

Уже о 5-й вечора стало відомо, що вибори голови відбулися, адже активність членів БСП перевищила 50 відсотків. А в неділю вранці голова центральної комісії із проведення виборів у БСП Еміл Войнов оголосив, що на загальних виборах соціалістів перемогла Корнелія Нінова, за яку проголосувало 43 228 членів партії, що становить 81,6 відсотка. Її заступник Кирил Добрєв набрав 7 914 голосів, що становить 14,9 відсотка. А решта розподілилася серед тих, кого не встигли викреслити з виборчих бюлетенів. За словами голови, для всіх кандидатів ЦКПВ створила рівні умови, а їхні довірені особи були на кожній виборчій дільниці й стежили за процесом голосування, яке відбувалося демократично й за високої активності.