За добу, 22 вересня, тут зареєстровано 21 тисячу 100 хворих та 1 тисячу 821 новий заражений. Уряд занепокоєний цією статистикою.

Минулого понеділка глава канцелярії Хельге Браун провів нараду з представниками державних канцелярій федеральних земель. Він заявив, що федеральний уряд очікував зменшення кількості інфікованих після закінчення літніх відпусток. Однак, усупереч скороченню числа мандрівників, дедалі більше людей заражаються коронавірусом.

На відміну від літа у країні більше немає ізольованих чи чітко окреслених гарячих точок. За словами Брауна, нині Німеччина має справу з так званим дифузним спалахом. Водночас у кількох сусідніх із ФРН країнах кількість хворих різко зросла. Тож існує небезпека, що ситуація лише погіршуватиметься.

Як надалі діятиме уряд? За повідомленням видання germania.one, кабінет передусім залучить більші ресурси для відстеження контактів інфікованих осіб. Жорсткішою і пришвидшеною буде реакція на перевищення встановленої урядом верхньої межі інфікованих (50 заражених на 100 тисяч жителів упродовж семи днів).

Але, на думку оглядачів, дуже ймовірно, що реакція на це рішення у кожній федеральній землі буде різною. Приміром, Берлін запропонував знизити верхню межу «семиденної захворюваності», встановлену влітку, з нинішніх 50 заражених до 35. Це означало б, що заходи подолання пандемії вживатимуться раніше. Здебільшого представники державних канцелярій федеральних земель підтримали таку пропозицію. А дехто навіть вважає, що заходи мають бути ще жорсткішими: скасування масових заходів, різноманітних виставок і форумів. У Баварії, приміром, запроваджується масковий режим навіть просто неба з неодмінним дотриманням соціальної відстані.

Але в такої ідеї є й опоненти. І хоча глава канцелярії Хельге Браун пояснив, що він хоче досягти єдності всіх 16 земель у визначенні та прийнятті спільних правил, виходячи із значень захворюваності, однак поки що це не вдалося.

Берлін.