Це спричинило ще більше невдоволення організаторів протестів.

Вони назвали таке підвищення глузуванням над бідними верствами населення й порадили міністрам, депутатам і всім, хто визначає межу бідності в країні, прожити на 369 левів (185 євро). Це і є прожитковий мінімум на наступний рік. Адже тільки 200—250 левів (100—150 євро) людям доводиться витрачати на оплату комунальних послуг.

Але з прес-служби Ради міністрів надійшло повідомлення: рівень прожиткового мінімуму розраховано відповідно до розробленої методики визначення межі бідності з поясненням, що цей розмір відображає споживання групи населення з найнижчим доходом та індекс цін найменшого за складом продовольчого кошика, а також відповідає зниженню економічного зростання і бюджетним витратам на подолання економічних та соціальних наслідків коронавіруса.

Уряд «порадував» людей тим, що зі збільшенням прожиткового мінімуму в 2021 році фінансова підтримка 670 000 осіб з обмеженими можливостями зросте на 1,9%. І запевнив, що їхня купівельна спроможність збережеться на нинішньому рівні, бо, згідно з прогнозами економістів, інфляція в наступному році очікується не вище 0,1%. Тож, отримавши додаткові 6 левів (3 євро), люди з мінімальними доходами можуть собі ні в чому не відмовляти?