Тут їй належить відбувати наступні шість років, якщо не підпаде під амністію.

Такий термін вона отримала за те, що під тиском прем’єра «провела операцію» із незаконного придбання для свого начальника броньованого авто «Мерседес С-600» класу люкс. Це обійшлося державній скарбниці в 600 тисяч євро, що значно вище за суму, передбачену для закупівлі службових автомобілів. У цій справі, якій спецпрокуратура дала умовну назву «Танк», також проходив її заступник Джоко Поповскі, котрий був безпосереднім виконавцем наказу міністра, а також сам Нікола Груєвскі. Поповскі вже кілька років відбуває термін, а головний організатор цієї оборудки живе розкошуючи в Будапешті.

Через вагітність і післяпологовий догляд за дитиною Гордані Янкуловскій відстрочили виконання покарання. Увесь цей час вона писала скарги до судів різних інстанцій, поки Верховний суд не ухвалив: екс-міністр повинна відбувати покарання. Адже, крім «Танка», у Кримінальному суді Скоп’є перебуває ще дві справи на Янкуловску, за якими їй доведеться відповідати «за зловживання службовим становищем».

ЗМІ зазначають, що рішення у цих справах ще не винесено, бо слідство збирає додаткові докази її вини, але якщо всі факти підтвердяться, то екс-міністрові присудять термін, і вона ще надовго отримає прописку в «Ідризово».

До речі, судячи з публікацій місцевих видань, умови перебування в ній вважаються найнегуманнішими в країні. Старі камери переповнені, харчування — жахливе, а ставлення наглядачів — презирливе й принижуюче. Колега Янкуловскої Міхаїл Маневскі, який займав посаду міністра правосуддя, ще в 2008 році обіцяв, що на ремонт тюремних камер буде виділено вісім мільйонів євро, але, очевидно, ці кошти було витрачено на іншу мету. Наприклад, на купівлю броньованого «Мерса» для екс-прем’єра та службових авто для МВС та інших відомств.

Фото: bgnesagency.com