Минулої п'ятниці чергова зустріч міністрів відбувалася за умовним порядком денним: «Разом у регіоні без кордонів». Прем'єр-міністр Албанії Еді Рама, відкриваючи його, оголосив, що експерти двох країн підготували 13 проектів угод про новий етап співробітництва в різних сферах.

На думку політологів, найважливішим є договір про створення спільного ринку. Не менш важливий і договір, підписаний між міністерством інфраструктури і енергетики Албанії та міністерством інфраструктури Косово про співробітництво в галузі залізничного транспорту. Істотним доповненням до цих документів стала й угода про запобігання подвійному оподатковуванню щодо прибуткового податку й податку на капітал та про запобігання ухиленню від сплати податків громадянами двох держав, а також забезпечення свободи переміщення робочої сили.

Тирана й Косово також домовилися про допомогу одне одному в разі виникнення природних катастроф, а також усім албанцям, які проживають у муніципалітетах у регіоні Прешевської долини на території Сербії. Сторони погодили й затвердили календар спільних культурних і спортивних заходів на наступний рік, домовилися про спільне виробництво документальних і художніх фільмів, дублювання закордонних кінострічок албанською мовою.

Тирана й Косово планують створити спільну цифрову платформу для здобуття початкової і середньої освіти, активніше співпрацювати в сфері охорони здоров'я й у боротьбі з коронавірусом.

В інтерв'ю албанському інформаційному агентству Telegrafi прем'єр-міністр Косово Авдулла Хоті_заявив, що дуже задоволений ухваленими на спільному засіданні урядів рішеннями, які «відкривають новий період співробітництва між країнами».