3 жовтня.

«Дніпро-1» — «Ворскла». 2:2. Дніпро. «Дніпро-Арена». 700 глядачів. Рефері — Юрій Іванов (Макіївка). Голи: Назаренко, 14, Булеца, 90+5 — Кулач, 42, Кане, 66. Вилучено Цурикова («Дніпро-1», 74, друге попередження), Скляра («Ворскла», 81, друге попередження), Кане («Ворскла», 90+3, друге попередження).

«Рух» — «Львів». 0:0. Львів. «Арена Львів». 3 941 глядач. Рефері — Дмитро Кутаков (Київська область). Вилучено Парамонова («Рух», 33, фол останньої надії).
«Інгулець» — «Минай». 1:1. Кропивницький. «Зірка». 762 глядачі. Рефері — Микола Балакін (Київська область). Голи: Сітчинава, 35 (п) — Нурієв, 9 (п). Вилучено Пиняшка («Минай», 57, два попередження).

4 жовтня.

«Олімпік» — «Олександрія». 3:2. Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. Без глядачів. Рефері — Максим Козиряцький (Запоріжжя). Голи: Шахаб, 8, Бабогло, 25 (автогол), Зотько, 44 (п) — Сітало, 62, Гречишкін, 90+2 (п). Вилучено Банаду («Олександрія», 45+1, пряма червона картка).

«Десна» — «Шахтар». 2:2. Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна. 1 300 глядачів. Рефері — Ігор Пасхал (Херсон). Голи: Мостовий, 18, Тотовицький, 26 — Коваленко, 4, Дентіньо, 79.
 

«Динамо» — «Зоря». 1:1. Київ. НСК «Олімпійський». Без глядачів. Рефері — Катерина Монзуль (Харків). Голи: Вербич, 74 — Кочергін, 65.

«Колос» — «Маріуполь». 1:0. Ковалівка. «Колос». 

1 600 глядачів. Рефері — Віктор Копієвський (Кропивницький). Гол: Оріховський, 90+6 (п).

Для «Десни» початок зустрічі радісним не назвеш. Уже на четвертій хвилині вона пропустила. Коваленко влучно пробив після рикошету. Але чернігівці додали і встановили рівновагу.

Гуцуляк прострелив, і Мостовий потужним ударом з льоту поклав м’яч у ворота.

А невдовзі «Десна» вийшла вперед. Знову в центрі уваги опинився Гуцуляк, який точною фланговою передачею знайшов Тотовицького, і екс-«гірник» у дотик замкнув її.

Звичайно, такий перебіг подій не влаштовував донеччан. І вони намагалися забити. Але суперник вистояв. Усе мав вирішити другий тайм.

За одинадцять хвилин до завершення основного часу Тете точною передачею знайшов Дентіньо. І той зрівняв рахунок.

***
Гравці донецького «Шахтаря» пропустять контрольний поєдинок проти Франції (7 жовтня в Сен-Дені) через випадки коронавірусу в команді. Про це повідомляє прес-служба «гірників».
Двоє гравців — Андрій Пятов і Тарас Степаненко — отримали позитивний результат тесту на COVID-19. Також коронавірус підтвердився у двох співробітників клубу.

***
У першому таймі «Динамо» і «Зорі» була рівна гра, але без моментів. Трохи активніше діяли гості. Вони краще тримали м’яч, пресингували.

А у киян зовсім не клеїлася гра попереду. Відчувалася відсутність травмованих Буяльського і Супряги. До речі, обоє не поїдуть до Франції грати за збірну. Про це повідомив тренер киян Мірча Луческу.

Після перерви гості продовжували діяти активно. Це й допомогло їм забити — точним і потужним ударом відзначився Кочергін.

Однак завдяки індивідуальній майстерності Вербича, якому передачу зробив де Пена, кияни зрівняли рахунок. Після цього вони затисли суперника на його полі. Але вирішального удару завдати їм не вдалося.

***
Матч у Ковалівці завершав тур. Господарі створили більше моментів. Але в основний час жодного не реалізували. Тричі удари ковалівців влучали в каркас воріт.

І лише останньої миті рефері призначив пенальті у ворота гостей. Порушення правил було. Але, як показав відеоповтор із різних ракурсів, «кримінал» стався ще до карного майданчика.