Близько мільйона гривень отримали у вигляді грантів молоді науковці Дніпропетровської області. Усі вони — учасники та переможці регіонального інтелектуального конкурсу, який відбувається на Дніпропетровщині втретє поспіль. Цього року свої роботи та дослідження презентували понад 440 осіб.

Найперспективніших з-поміж них визначали в трьох номінаціях: «Кращий молодий учений», «Краща рада молодих учених» і «Молоді вчені — Дніпропетровщині». Більшість учасників інтелектуальних оглядин працюють у технічній, економічній, медичній і гуманітарній сферах. Під час підбиття підсумків конкурсу враховувалися не лише результати науково-дослідних робіт, їх новизна, актуальність, а й можливість впровадження у виробництво.

Рейтингові бали можна було отримати також за винахідливість, роботу в Малій академії наук і досвід міжнародного співробітництва.

Дванадцять осіб стали переможцями в конкурсі «Кращий молодий учений» і три наукові об’єднання вишів — у конкурсі «Краща рада молодих учених». Усім їм вручено цінні подарунки — дванадцять планшетних комп’ютерів і три відеокамери. Автори двадцяти кращих наукових праць у номінації «Молоді вчені — Дніпропетровщині» отримали гранти на реалізацію власних проектів у розмірі до 50 тисяч гривень.

Дніпропетровська область.

На знімку: молода наукова еліта Дніпропетровщини.

Фото прес-служби ОДА.