У церемонії відкриття взяли участь держсекретар МЗС України Дмитро Соколан, посол України в Республіці Молдова Марко Шевченко, заступник голови Одеської обласної ради Юрій Димчогло, а також башкан Гагаузької автономії Ірина Влах.

«Ми відкриваємо нові можливості для залучення інвестицій, реалізації спільних проектів в економіці, торгівлі, екології, освіті й культурі. На території України проживають десятки тисяч гагаузів, а в селі Ферапонтьївка Комратського району — етнічні українці. Це свідчить про те, що ми є близькими сусідами й маємо вибудовувати міцні взаємини», — зазначила Ірина Влах.

На території України успішно функціонують три почесні консульства Молдови. А офіс, що відкрився у Комраті, є першою установою такого типу в Молдові, наголосив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

Почесне консульство в Комраті обслуговуватиме Гагаузію, а також Бессарабський, Кантмемирський, Кагульський і Тараклійський райони. Його очолив В’ячеслав Драгнев.

Слід зазначити, що в Комраті також функціонують почесне консульство Республіки Білорусь і генеральне консульство Турецької Республіки.