Чотири з них стосуються підкупу виборців, зокрема в Лимані та Селидовому. Наразі за цими фактами тривають слідчі дії.

Загалом поліція Донецької області зареєструвала 184 повідомлення про можливі порушення. Переважна їх більшість стосується нехтування правилами передвиборної агітації. Фіксуються також випадки підкупу виборців, перешкоджання здійсненню виборчого права.

«Головне завдання поліції під час виборчої кампанії — підвищити обізнаність громадян та запобігти правопорушенням, — повідомили у відділі комунікації поліції Донецької області. — Нагадуємо, що за виборчі порушення передбачена кримінальна і адміністративна відповідальність. Максимальний термін покарання — до 10 років позбавлення волі».

Правоохоронці наголошують, що підкупом є не тільки грошова винагорода. Згідно зі ст. 160 Кримінального кодексу України, це також надання продуктів харчування, спиртних напоїв та тютюнових виробів, незалежно від їх вартості. Йдеться і про товари, послуги, пільги, переваги, подарункові сертифікати, цінні папери, кредити, лотерейні білети, інші матеріальні та нематеріальні активи, вартість яких перевищує 0,06 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян (63,06 гривні). Покарання за підкуп — від штрафу до семи років позбавлення волі.

Донецька область.