І розпочати хоче з прибуткового. Але проти цього виступив екс-міністр праці та пенсійної системи, а нині лідер хорватської партії «Демократи» і депутат парламенту Мірандо Мрсич.

На прес-конференції, що відбулася у вівторок у Загребі, він заявив, що це не зробить громадян країни заможнішими. І запропонував уряду інший комплекс заходів, поставивши на перше місце збільшення мінімальної заробітної плати для всіх працюючих. Як вважає екс-міністр, це скоротить величезну прірву між мінімальними та максимальними зарплатами, дозволить багатьом родинам залишити небезпечну зону бідності.

Однак у журналістів одразу виникло запитання: «А де взяти гроші?» Стосовно цього у Мрсича була конкретна пропозиція - владі слід знизити коефіцієнти заробітної плати для всіх державних службовців, у тому числі, міністрів, депутатів, мерів і голів місцевих рад. «Саме завдяки цьому зарплати хорватських громадян можна буде збільшити», -- заявив лідер партії «Демократи».

Хорватське видання Vecernji list звертає увагу на висновок Мірандо Мрсича, який зазначив, що поголовне зниження прибуткового податку є «ще одним прикладом безглуздого викидання на вітер грошей хорватських громадян». Адже й з високих зарплат чиновників до скарбниці надходитиме менше податків, а цього допускати не можна.