Про це оголосив речник німецького уряду Штеффен Зіберт.

Біомаркери в пробах крові та сечі Навального мають «структурні характеристики, аналогічні характеристикам токсичних хімікатів, що належать» до групи «Новічок», йдеться у звіті ОЗХЗ. Подібні результати раніше озвучували лабораторії Німеччини, Франції та Швеції, повідомляє «Голос Америки». Також в організації зауважили, що Технічний секретаріат ділиться висновками з усіма країнами-членами та розміщує їх у публічному доступі на прохання Німеччини.

Натомість учора на сайті МЗС РФ з’явилася заява, в якій йдеться, що висновки ОЗХЗ — це «фантастична, по суті, історія, ініційована з подачі Берліна його євроатлантичними союзниками укупі з керівництвом Технічного секретаріату ОЗХЗ, яка отримала своє продовження за заздалегідь спланованим конспірологічним сценарієм».

Тим часом стало відомо, що найближчими днями відбудеться тісний обмін інформацією між виконавчою радою ОЗХЗ та колом європартнерів щодо наступних кроків міжнародної спільноти. «Будь-яке застосування хімічної зброї є серйозним інцидентом і не має лишитися без наслідків», — йдеться в офіційній заяві уряду ФРН.