Тож на цей день з початку пандемії у країні загалом підтверджено 302 тисячі 258 інфікованих. Нині 447 пацієнтів з COVID-19 перебувають у відділеннях інтенсивної терапії. У результаті захворювання від наслідків, спричинених вірусом, померло 9 тисяч 546 осіб.

Уряд і канцлер Ангела Меркель заявили про загрозу різкого зростання кількості випадків зараження коронавірусом у країні, у зв’язку з чим запроваджуються жорсткіші заходи карантинних обмежень.

Також депутати Бундестагу, котрі беруть участь у пленарних засіданнях, від учорашнього дня зобов’язані носити медичні маски, що захищають ніс і рот. Президент німецького парламенту Вольфганг Шойбле заявив, що в зв’язку зі зростанням кількості інфікованих у країні, такий захід необхідний. Захисні маски можуть бути зняті, якщо депутат зайняв своє місце в залі пленарних засідань і є можливість дотримуватися дистанції не менш ніж один метр. Тим, хто виступає з трибуни, дозволено говорити без маски. За недотримання цих правил з порушника стягується чималий штраф.

Також сенат Берліна ухвалив рішення про зачинення магазинів, барів, ресторанів і клубів у нічний час, а також обмеження кількості відвідувачів приватних заходів у зв’язку зі зростанням захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Як пише газета Berliner Morgenpost, нічна комендантська година для магазинів, барів, ресторанів і клубів встановлюється з 23.00 до 6.00. Крім того, запроваджується обмеження на відвідування приватних свят у закритих приміщеннях: кількість учасників скорочується з 25 до 10 осіб. При цьому з 23.00 до 6.00 дозволено збиратися групами не більше п’яти осіб — навіть просто неба. Рішення набуде чинності опівночі 10 жовтня і триватиме до 31 жовтня.

Берлін.