Делегація Литви на чолі з послом цієї країни Вальдемарасом Сарапінасом під час перебування в районі проведення операції Об’єднаних сил відвідала одну з бригад Оперативно-тактичного угруповання «Схід».

Командир бойової бригади ознайомив литовських військових колег та представників Посольства Литовської Республіки в Україні з ситуацією на лінії розмежування у районі відповідальності його бойових підрозділів.

Учасники делегації відвідали батальйон бригади, де ознайомилися зі станом виконання домовленостей, що набрали чинності 27 липня 2020 року. Йшлося, зокрема, про факти прицільних обстрілів українських позицій, обладнання інженерних позицій ворожою стороною та масштабних пожеж унаслідок підступної діяльності окупаційних військ.

Командир литовської військової тренувальної місії в Україні підполковник Томас Матулевічус обговорив з українськими колегами питання підготовки військових ЗСУ, й зокрема — злагодження військових підрозділів у пунктах постійної дислокації перед виконанням бойових завдань на лінії розмежування.

Представники Збройних Сил Литви та Литовського посольства в Україні зазначили, що найбільшим дестабілізатором ситуації на Донбасі є Російська Федерація. Члени делегації підтвердили, що народ Литви підтримує Україну і вважає її своїм братським народом. Вони подякували за можливість поспілкуватись з українськими військовими, за обмін досвідом та за традиційну українську гостинність.

«Для нас Україна є важливим стратегічним партнером, а також найкращим другом. Підтримка України свідчить про нашу боротьбу з агресором і окупантом, яким є Російська Федерація. В нашій країні — це аксіома. Це розуміє кожен пересічний громадянин. Наша тренувальна місія готова завжди бути поряд з українцями», — зауважив Вальдемарас 
Сарапінас.

На знак плідної співпраці в. о. заступника командувача Об’єднаних сил зі стратегічних комунікацій підполковник Євген Рижов вручив литовській делегації пам’ятний подарунок від Командування Об’єднаних сил та подякував за вагомий внесок у підготовку українських захисників. Литовські гості передали свої подарунки Командуванню Об’єднаних сил.

Вл. інф.

На знімку: під час відвідання району проведення операції ОС делегацією Литви.

Фото прес-центру штабу Об’єднаних сил.