У Краматорську відбулося підписання меморандумів про співпрацю між Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ) та представниками органів місцевого самоврядування щодо покращення умов надання медичних послуг у місті Костянтинівка, селищі міського типу Райське та селі Добропілля.

Підписані меморандуми, зокрема, передбачають, що коштом уряду Німеччини буде проведено енергоефективне оновлення приміщень та постачання медичного обладнання для амбулаторій. Реновація приміщень відбуватиметься у рамках проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури — поліпшення первинної сільської медицини». Реалізація проекту здійснюється Українським фондом соціальних інвестицій у співпраці з громадами та закладами первинної медико-санітарної допомоги за фінансової підтримки уряду Німеччини. Загальний обсяг фінансової допомоги становитиме понад 24 млн гривень, а скористатись новими сучасними амбулаторіями зможуть понад 11 тисяч мешканців Донеччини.

Під час підписання меморандумів про взаємодію директор Південно-Східного регіонального представництва УФСІ Василь Буртник зазначив: «Ми працюємо в Україні майже 20 років, і вже реалізували десятки проектів у багатьох сферах. Наразі наша увага спрямована на покращення сільської медицини як складової загальнодержавної системи охорони здоров’я. Це є дуже актуальним в умовах пандемії коронавірусу, і, впевнений, кроки, що вживаються, допоможуть мешканцям Донецької області більш якісно стежити за власним здоров’ям».

Цього року аналогічні меморандуми вже були підписані Українським фондом соціальних інвестицій з органами місцевого самоврядування Краматорська та Маріуполя. На відновлення амбулаторій тут спрямовано понад 15 млн гривень.