«Волинь готова до співпраці та діалогу у культурному й економічному напрямах. Ми йдемо назустріч тим, хто створює для волинян нові робочі місця. В області із підприємствами Чеської Республіки — двосторонній товарообіг, який у січні-липні 2020 року становив майже 11 мільйонів доларів», — сказав під час зустрічі Сергій Мовенко.

«Представники Чехії зацікавлені у розширенні сфер своїх інтересів на Волині. Ми хочемо, щоб у нашій країні знали не тільки про Закарпаття, а й про Волинську область», — зазначив Павел Пешек.

Зауважимо: нині у Волинській області діють 18 малих підприємств з іноземними засновниками-нерезидентами із Чеської Республіки. Також в області працюють найбільші спільні українсько-чеські підприємства: ТЗОВ «Алфаінтерпласт», ТОВ «Неріс», ТЗОВ «ВЕТА ЛУЦЬК» та інші.

На Волині з 2000 року успішно працює громадська організація товариства чехів «Матіце Волинська», яке об’єднує нащадків цього народу, котрий поселився на Волині ще в ХІХ столітті. До речі, Луцький пивзавод, заснований у 1888 році чехом Вацлавом Земаном, і досі випускає пиво під торговельною маркою «Zeman».

На зустрічі було відзначено вдалі діючі спільні проекти, які реалізуються у рамках волинсько-чеської співпраці, а також намічено плани щодо подальшого співробітництва.

Фото із сайту Волинської ОДА.