«Українці мають отримати справжній захист уже зараз. Сьогодні для цього є все, потрібні лише кілька відповідальних рішень», — зазначила народний депутат Кіра Рудик.

Зокрема, народні депутати з фракції «Голос» вимагають звільнення міністра охорони здоров’я Максима Степанова і призначення антикризового управлінця в цій сфері.

А також першочергового фінансування з державного бюджету на:

— збільшення потужностей державних лабораторій, які проводять тести на COVID-19 (парламентарії вважають, що має початися масове тестування. Україна потребує проведення не менш як 100 тисяч тестів на добу);

— устаткування лікарень для хворих, розгортання додаткових ліжок, забезпечення необхідними засобами та обладнанням (нині, за інформацією народних депутатів, в різних областях України людям уже відмовляють в госпіталізації і відправляють додому помирати);

— негайну перевірку інформації про незаконне запровадження в українських лікарнях квот на госпіталізацію хворих на COVID-19, а також фактів поширення Міністерством охорони здоров’я неправдивої інформації щодо реальної заповнюваності ліжок інфекційних лікарень.