Ліцеїсти вдосконалили та закріпили на практиці рівень знань, уміння та навички з тактичної медицини, стрільби з місця по нерухомих та малорозмірних цілях, метання навчально-імітаційної гранати. У програмі підготовки для виявлення рівня реальної фізичної підготовки та виховання вольових якостей ліцеїсти подолали єдину смугу перешкод.

Також вихованці ліцею тренувалися у боротьбі за живучість корабля, відпрацьовували дії розрахунку бойового посту з ліквідації пожежі, аварій трубопроводів, пробоїн корпусу та виходу із затопленого відсіку корабля на полігоні боротьби за живучість. Вчилися на практиці маневрувати шлюпкою «ЯЛ-6».

Під час занять з тактичної медицини ліцеїсти здобули та на практиці закріпили знання з евакуації поранених і надання першої домедичної допомоги в польових умовах. Переміщення пораненого відбувалося різними способами, наприклад на бронежилеті, плащ-наметі та за допомогою штатних і підручних засобів.

Подібні тренування дають можливість майбутнім випускникам ліцею визначитися з вибором професії та мати реальне уявлення про службу у Збройних Силах України.